In het nieuws

  1. Home
  2.  » In het nieuws

12 maart 2020

Samenwerken biedt loonbedrijven volop kansen

Het aantal veehouderij- en akkerbouwbedrijven is sinds 2000 met de helft afgenomen. De gemiddelde bedrijfsoppervlakte neemt toe, er is meer vraag naar precisielandbouw en duurzaam gebruik van landbouwgrond wordt steeds belangrijker. Loonbedrijven zien met samenwerking volop kansen voor advisering, digitalisering en partnership.

2020 start met meer veilingen in groen- en GWW-sector

Het aantal bedrijven in de agrarische-, groen- en GWW-sector dat gebruik maakt van online veilingen voor overtollig materieel, neemt sterk toe ten opzichte van voorgaande jaren. Voor 2020 is nu al een tendens te zien, doordat de veilingkalender behoorlijk vol is.

6 november 2018

Peelland Agro in Liessel stopt met preiteelt

In 1959 startte Gerrit van der Velden een gemengd agrarisch bedrijf met wortelen, koeien, varkens en kippen. Onder zijn zoon Jos en kleinzoon Twan groeide het tenslotte uit tot een in preiteelt gespecialiseerde onderneming. Jarenlang werd er prei geteeld op ruim 60 hectare grond. Ondanks pogingen het rendement van de teelt middels samenwerkingsverbanden op peil te houden, heeft Peelland Agro nu toch moeten besluiten zijn preiteelt definitief te staken. Hierdoor komen naast een aantal interessante machines van het bekende merk Widontec, ook een fraaie Agrifax zelfrijdende veldspuit uit 2009 en enkele zeer jonge, 2016-2017, tractoren onder de virtuele hamer tijdens de door Troostwijk Veilingen georganiseerde veiling. De online veiling is 31 oktober van start gegaan en sluit 12 november a.s. Het aanbod van 231 kavels kan in Liessel bezichtigd worden op 10 november van 10 tot 4 uur.

27 februari 2018

Veiling machinepark grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. Oss

Troostwijk verzorgt de online veiling van grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. uit het Brabantse Oss. Naast een groot deel van het machinepark gaat ook de resterende inboedel, waaronder een aantal kantoorunits, grotendeels onder de virtuele hamer. Stef Hooijman, veilingmeester: ‘Het bijna bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zonder opvolging heeft de directie doen besluiten, de activiteiten van het bedrijf geleidelijk te staken. Oldenkamp heeft een modern, duurzaam en goed onderhouden machinepark dat aan alle hedendaagse eisen voldoet. De veiling biedt kopers uitstekend materieel voor verder gebruik in hun eigen bedrijf.’ De veiling is 23 februari van start gegaan en de kijkdag vindt plaats op zaterdag 3 maart a.s. Op deze dag zijn de kavels te bezichtigen in Oss. De veiling sluit op 5 maart.

3 oktober 2017

Troostwijk veilt overtollig materieel Van Werven

Troostwijk veilt grondverzet-, bouw- en landbouwmachines van Van Werven. Er is een ruime keuze uit, onder andere, knikdumpers van Volvo, overslagkranen van Sennebogen en tractoren van Fendt.

In totaal gaan er 432 items onder de virtuele hamer. De online veiling is van start gegaan op 26 september en sluit 10 oktober a.s. Op 7 oktober is er van 10:00 tot 16:00 uur een kijkdag in Oldebroek en Almere. Klik hier om direct naar de veiling te gaan.

21 juli 2017

Troostwijk verzorgt veiling machines Horenberg Paus B.V.

Troostwijk verzorgt veiling machines Horenberg Paus B.V. Zelfrijder Triotrac New Edition voermengwagen met uitschuifbare laadarm Loon- en Grondverzetbedrijf Horenberg-Paus uit Langeveen beëindigt zijn werkzaamheden. Stef Hooijman, veilingmeester: “Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft ondernemer Horenberg geen opvolger kunnen vinden en daarom besloten met zijn onderneming te stoppen en te gaan genieten van zijn pensioen. Deze veiling biedt hem die kans, terwijl kopers uitstekend materieel voor hun eigen bedrijven kunnen vinden.” De kijkdag vindt…

5 februari 2016

Berkhof-veiling: meer dan 400 machines te koop

In verband met herstructurering van de bedrijfsactiviteiten van Berkhof B.V. te Scherpenzeel staat er nu een mooi aantal landbouw- en grondverzetmachines te wachten op een nieuwe eigenaar. Prachtige jonge tractoren en veldhakselaars. Maar ook zullen er ploegen, frezen en woelerpakkers onder de hamer gaan. In totaal 425 kavels. De complete machine-inventaris wordt geveild via Troostwijk Veilingen.

Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: “Berkhof BV is in 1967 opgericht door vader Ries Berkhof als loonwerkbedrijf.

4 februari 2016

Veiling landbouw- en grondverzetmachines.

In verband met herstructurering van de bedrijfsactiviteiten van Berkhof B.V. te Scherpenzeel staat er nu een mooi aantal landbouw- en grondverzetmachines te wachten op een nieuwe eigenaar. Prachtige jonge tractoren en veldhakselaars. Maar ook zullen er ploegen, frezen en woelerpakkers onder de hamer gaan. In totaal 425 kavels. De complete machine-inventaris wordt geveild via Troostwijk Veilingen.

Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: “Berkhof BV is in 1967 opgericht door vader Ries Berkhof als loonwerkbedrijf.

15 september 2015

Europa’s grootste biovergister wordt geveild

Voor bedrijven en organisaties die niet afhankelijk willen zijn van fossiele brandstoffen opgelet. De grootste biovergister van Europa wordt geveild. De installatie bestaat uit een 5 tal WKK’s (warmte kracht koppelingen), gezamenlijk met de overige machines is het mogelijk om biomassa om te zetten energie, en van de rest producten hoogwaardige meststof te maken. Troostwijk Veilingen verwacht vanuit geheel Europa belangstelling. De veiling sluit op 22 september.

1 december 2014

Tractoren Verwer Nieuwolda onder de hamer

Nieuwolda – Het in 1937 opgerichte familiebedrijf Garage Verwer dat in september failliet is verklaard, gaat onder de hamer.

Het bedrijf begon in de jaren vijftig met de verkoop en verhuur van tractoren aan de landbouwers van Nieuwolda en omgeving. De online veiling beslaat meer dan 300 kavels en er kan onder meer op een MC Cormick International Farmell oldtimer tractor, Panthack shovels en Volkswagen Transporters worden geboden. Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: “Het is een erg sneu verhaal. Halverwege de vorige eeuw was Verwer een bloeiend bedrijf. Het waren de tractoren van McCormick zoals de typen Farmall C en Farmall BM, die werden verkocht en later kwamen er ook nieuwe Duitse tractoren bij.

10 november 2014

Internationale inbrengveiling van landbouwmachines

Troostwijk Veilingen organiseert thema-veiling speciaal gericht op de verkoop van landbouwmachines aan een internationaal koperspubliek. Agrariërs kunnen nog tot 17 november a.s. hun machines op gebied van Agrarische, Groen-, Grondverzet- en Infrasector aanmelden. De daadwerkelijke kijkdagen van de veiling  Agriculture, Horticulture and Construction zullen plaatsvinden tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs (WTC Expo Leeuwarden) op 10 t/m 13 december. De veiling sluit op maandag 15 december.

17 oktober 2014

Veel belangstelling voor trekkerveiling Benschop

Een veiling in Benschop waar oude tractoren werden verkocht, heeft vrijdag veel bezoekers getrokken.

Een boer verzamelde gedurende zijn leven meer dan driehonderd trekkers. Omdat hij onlangs overleed, werden ze vrijdag geveild. De trekkers stonden opgesteld in het weiland en in schuren en werden bekeken door een grote stoet belangstellenden.

14 juli 2014

CNB en Troostwijk Veilingen werken samen

Bloembollenbemiddelaar CNB en Troostwijk Veilingen gaan samenwerken. Naast bemiddeling biedt CNB ook groene – en materialenveilingen aan. Op het gebied van de materialenveilingen zijn CNB en Troostwijk Veilingen per 11 juli de samenwerking aangegaan.